Lokalne TemeNegativno VisokoNadležni nisu dorasli rješenju problema sa otpadom u Donjim Rosuljama

Nadležni nisu dorasli rješenju problema sa otpadom u Donjim Rosuljama

Sada je već sasvim izvjesno da se nadležni ne mogu ili ne znaju nositi sa problemom permanentnog i prekomjernog odlaganja otpada u Donjim Rosuljama čije kontejnere očito koriste ne samo stanovnici Donjih Rosulja.

otpad-donje-rosulje1

Najnovije fotografije i svjedoče tome. Podsjećamo, u nekoliko navrata smo pisali o ovom problemu u proteklih godinu dana. Primali smo slike stanara koji žive u zgradama i koji plaćaju komunalne usluge da bi imali čistu okolinu. Najmanje što očekuju jeste izvršenje usluge za ono što plate. Isti ti stanari slali su nam fotografije koje smo i objavljivali, a na kojima se vide i ilegalni odlagači otpoda koji dolaze privatnim automobilima iz drugih dijelova općine i odlažu svoj otpad, a što plaćaju stanari u Rosuljama. Kvalitetna reakcija je izostala, a u međuvremenu psi lutalice otpad raznose po cijelom naselju i ugrožavaju zdravlje stanovnika.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE