Naslovnica ZDK Politika Naida Delibaš...

Naida Delibašić (SBB): Inicijativa za popunu radnih mjesta u odjeljenju za administraciju na poslovima izdavanja pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola

354
PODIJELI

Zastupnica SBB-a iz Kaknja u Skupštini ZDK, Naida Delibašić, podnijela je inicijativu za popunu radnih mjesta u PS Kakanj. Inicijativu prenosimo u cjelosti.

Pokrećem zastupničku inicijativu prema Vladi ZDK i MUP-u ZDK, PS Kakanj, za popunu radnih mjesta u odjeljenju za administraciju na poslovima izdavanja pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola. Obzirom da su u istom odjeljenju upražnjena po informacijama kojima raspolažem 4 radna mjesta, unazad 6 mjeseci zbog odlaska u penziju zaposlenika koji su obavljali te poslove. Obim poslova je povećan, pogotovo u ovom ljetnom periodu što stvara veliko nezadovoljstvo i ogorčenost građana Kaknja koji moraju duži vremenski period čekati na izdavanje isprava. A sve zbog neefikasnosti i sporosti administracije. Jer ljudi koji tamo rade zbog obimnosti posla nisu u mogućnosti da obavljaju više poslova, zbog toga i zbog građana Kaknja koji se svakodnevno žale na rad istog odjeljenja, podnosim navedenu inicijativu i predlažem da se ista u što skorije vrijeme usvoji!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.