Naslovnica ZDK Politika Naida Delibaš...

Naida Delibašić (SBB): Molim da mi se dostave imena i prezimena osoba koje su primljene u radni odnos u 2015. i 2016. godini u KB Zenica

1830
PODIJELI

Zastupnica SBB-a Naida Delibašić na današnjoj Skupštini ZDK postavila je dva zastupnička pitanja. Prvo pitanje vezano je za plaćane edukacije, dok je drugo vezano za zapošljavanja u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Ministrica zdravstva u prošloj Vladi, mislim da je to mogla biti 2013 godina, poslala je upit na sve Upravne odbore zdravstvenih ustanova ZDK u kojem je tražila odgovore članova U.O. čime su se vodili i kome su sve odobrili plaćene edukacije iz menadžmenta u zdravstvu.

Obzirom da se radi o nemedicinskim edukacijama koje je organizirao Ekonomski fakultet, obzirom na velike troškove ove edukacije ( tri stepena u prosjeku uplate su po jednom stepenu 2000 KM, putne troškovi, dnevnice i odsustva sa posla), tražim da mi se dostave odgovori na upit Ministrice, ako slučajno neko nije odgovorio da to učini. Jer potrošene su pare, novac naših građana, odnosno zdravstvenih osiguranika, te da se odgovori dopune revidiranim spiskovima, ko je u međuvremenu završio ovu edukaciju, koliko stepeni itd.

Ovo se odnosi samo na one zdravstvene radnike kojima su ustanove plaćale edukaciju, ima naravno i jedan broj uposlenika koji su sami finansirali svoju edukaciju, što smatram savjesnim o odgovornim radom i svakako pohvaljujem.

Drugo pitanje je prema Vladi ZDk, da mi se dostave imena i prezimena osoba koje su primljene u radni odnos u 2015, 2016 godini u Kantonalnu bolnicu Zenica. Odnosno imena i prezimena onih kojima su izmjenjena rješenja sa određenog na neodređeno vrijeme. Ujedno molim da mi se dostavi stručna sprema i starosna struktura navedenih osoba.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.