Lokalne TemePozitivno VisokoNajave filma Scream For Me Sarajevo, Visočanina Tarika Hodžića na zvaničnoj stranici...

Najave filma Scream For Me Sarajevo, Visočanina Tarika Hodžića na zvaničnoj stranici Iron Maidena

Scream For Me Sarajevo – Dokumentarac koji će biti prikazan na film festivalima u 2017. godini, naslov je članka koji promoviše film Visočanina Tarika Hodžića.

Scream For Me Sarajevo je dokumentarni film o Sarajevu tokom perioda od 1992 do 1995, tačnije film o muzičkoj sceni glavnog grada pod opsadom sa fokusom na koncert Bruce Dickinsona koji je održan u BKC-u 14. decembra 1994. Film je o ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi odsvirali ljudima koji rizikuju život da bi ga živjeli.

Film je prvi put prikazan izabranom internacionalnoj publici tokom Sarajevo Film Festivala u augustu 2016. gdje je osvojio Nagradu specijalnog žirija, Nagradu za ljudska prava i Nagradu publike (osvojivši 4.98/5 bodova, najviši broj bodova ikada datih u 21 godini Film Festivala).

Scream For Me Sarajevo će biti prikazan na slijedećim filmskim festivalima:

Göteborg Film Festival, Goteborg, Švedska, januar 27 – februar 5.

LET'S CEE Film Festival, Beč, Austria, Mart 21 – 27.

Vilnius Film Festival, Vilnius, Litvanija, Mart 23 – Aprila 23.

Favourites film festival, Bremen, Njemačka, Maj 24 – 28.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE