SportKošarkaNajbolja partija Jusufa Nurkića u NBA ligi

Najbolja partija Jusufa Nurkića u NBA ligi

Još jedna sjajna noć je iza Jusufa Nurkića u NBA ligi. Portland je nakon produžetka pobijedio Philadelphia 76erse rezultatom 114:108, a naš košarkaš je dominirao pod obručima. Bh. centar je u meču protiv Philadelphia 76ersa postavio nove lične rekorde i u reketu je izgledao potpuno nezaustavljivo. Dosta uzbuđenja viđeno je u meču Portlanda i Phile, a Trail Blazersi su na kraju nakon produžetka savladali protivnički tim rezultatom 114:108. Dobro su domaći ušli u meč. Imali su plus deset nakon prve četvrtine (27:17), a prednost su imali i u većem dijelu ostatka utakmice. Međutim, Portland ove sezone ne može bez uzbuđenja i ponovo su uspjeli da od sigurne pobjede meč odvedu u neizvjesnu završnicu. Loša odbrana ih je koštala, pa je Phila poenima Convingtona uspjela da izbori produžetak nakon velike drame (97:97). Na kraju više od toga nisu mogli. U dodatnih pet minuta Portland stiže do pobjede. Protiv Nurkića protivnički centri nisu mogli ništa i na kraju je zahvaljujući bh. košarkašu domaći tim stigao do pobjede. Jusuf Nurkić je bio zaista čudesan u večerašnjem meču. Na parketu je proveo ukupno 38 minuta i za to vrijeme je došao do rekorda karijere u poenima, skokovima, asistencijama i blokadama. Meč je završio sa 28 poena, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada, što su mu novi rekordi karijere. Pored njega istakli su se Lillard sa 24, McCollum sa 23, te Crabbe sa 18 poena. Dario Šarić je kod Phile meč završio sa 28 ubačenih poena.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE