SportNajbrojnija delegacija u historiji: Sutra predstavljanje bh. olimpijaca

Najbrojnija delegacija u historiji: Sutra predstavljanje bh. olimpijaca

Jedanaest bosanskohercegovačkih sportista, učesnika olimpijskih igara u Rio de Janeiru, bit će zvanično predstavljeno sutra u Olimpijskom komitetu BiH.

Bosna i Hercegovina na ovim Igrama će imati najbrojniji tim u historiji. Boje BiH branit će atletičari Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, teniseri Damir Đumhur i Mirza Bašić, plivači Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

Uz sportiste u Rio će putovati i njihovi treneri, a olimpijsku delegaciju činit će 24 osobe.

“Amel Tuka je cijelom timu dao na raspolaganje svog profesionalnog masera, tako da ćemo prvi put biti kompletna olimpijska delegacija sa svim pretećim sadržajima”, kazao je generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić.

Prvi put Bosna i Hercegovina na olimpijadu odlazi s velikim ambicijama, uključujući osvajanje medalje. Najviše se očekuje od atletičara Amela Tuke te džudistkinje Larise Cerić.

Prvi put na olimpijadi će biti i dva bh. tenisera, nakon što je pozivnicu dobio Mirza Bašić.

Predstavnicima medija sutra će se pored olimpijaca obratiti i predsjednik OKBiH Marijan Kvesić, potpredsjednici Siniša Kisić i Izet Rađo te generalni sekretar i šef misije Said Fazlagić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE