Lokalne TemeSportNajljepša sportska priča u Goraždu, Visokom, Čapljini, Širokom Brijegu, Mostaru i Bugojnu

Najljepša sportska priča u Goraždu, Visokom, Čapljini, Širokom Brijegu, Mostaru i Bugojnu

Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih, nastavile su svoj put te se družili sa mališanima iz Goražda, Visokog, Čapljine, Širokog Brijega, Mostara i Bugojna.

Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima, koji su u ovim gradovima pokazali sjajne sposobnosti.

Igre su nastavile graditi nova prijateljstva, promovirati toleranciju i fer plej u okviru projekta “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a. Ovogodišnji specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

U Goraždu i Visokom Igre su se družile i sa prošlogodišnjim pobjednicima među kojima je i „ŠF. VI SPORT Visoko”, ekipa koja već treći put zaredom osvaja Poli Cup u nogometu.  A da mališani iz Visokog nisu dobri samo u nogometu, pokazuje i ekipa „RK Bosna Visoko“ koja je ove godine pobijedila na Gorenje Cup-u u rukometu.

“Pobijedili smo danas na Gorenje Cup-u u rukometu i radujemo se finalu u Sarajevu. Danas smo se super zabavili, družili i na kraju pobijedili u kategoriji 2001. godište i mlađi” rekao je Hamza Karavdić, kapiten ekipe “RK  Bosna Visoko”.

U Čapljini su se djevojčice i dječaci pokazali kao odlični košarkaši. Laskavu titulu najboljih na Bosnalijek Cup-u u uličnoj košarci ponijela je ekipa „Splash“ iz Čapljine.

„Osvojili smo prvo mjesto danas u Čapljini u uličnoj košarci te smo zaista sretni što smo izborili plasman na finale“ istakao je Ivan Marković, član ekipe „Splash“.

Takmičenja u Širokom Brijegu i Mostaru, počela su Poli Cup-om, takmičenjem u nogometu za dječake i djevojčice. U Širokom Brijegu, u kategoriji 2005. godište i mlađi a, plasman na finalno takmičenje u Sarajevu, izborila je ekipa „Vatreni zmajevi“ dok su se, na Lutrija BiH Cup-u, takmičenju u odbojci, kao najbolje, pokazale djevojčice iz ekipe „Odbačene“.

Puno smijeha i zabave ispunili su i stadion “Mladost” u Bugojnu, gdje je posebno zanimljiva bila finalna utakmica na Coca-Cola Cup-u u malom nogometu. Pobjednička ekipa “Sport Prevent” ispraćena je gromoglasnim aplauzom navijača, čije se oduševljenje nije moglo sakriti. Djeca se uistinu znaju iskreno radovati, a svoju pobjedu proslavili su plesom na terenu.

Druženja sa mališanima širom BiH se nastavljaju, a SIM ekipa će u narednim danima posjetiti Zenicu, Srebrenik, Tuzlu i Gradačac.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE