ZanimljivostiNajljepši svjetski restorani: Očaravajući vidici, romantična atmosfera i jedinstvena lokacija

Najljepši svjetski restorani: Očaravajući vidici, romantična atmosfera i jedinstvena lokacija

Sirocco u Bangkoku, Tajland

Sirocco se nalazi na 63. spratu hotela Lebua Bangkok koji je visok 250 metara, tako da možete dobiti i laganu vrtoglavicu. Restoran s panoramskim pogledom na cijeli grad je toliko popularan da se rezervacije moraju napraviti sedmicama unaprijed.

Grotta Palazzese u Italiji

Uvučen u slabo osvijetljenu pećinu s pogledom na vodu Jadranskog mora, ovo je jedan od najromantičnijih restorana na svijetu.

Podmorski restoran Ithaa na Maldivima

Ovaj restoran nalazi se pet metara ispod nivoa mora i okružen je panoramskim pogledom na nemirno more i morski život, a možete vidjeti i pokojeg ronioca.

Restoran Lasserre u Parizu

Ovaj glamurozni restoran smješten je na aveniji Champs-Elysees i otvoren je 1942. godine. Odlična usluga takmiči se s okusom i estetskom prezentacijom jela.

Westlight u Brooklynu

Ovaj moderni stakleni restoran i koktel bar ima nevjerovatan pogled na Manhattan.


Sheesh Mahal u Udaipuru u Indiji

Ovo je restoran otvorenog tipa i omogućava gostima da uživaju u predivnom pogledu na jezero Pichola dok večeraju pod zvijezdama.


Mozaic na Baliju u Indoneziji

Mozaic se više čini kao tropska oaza nego kao restoran, gosti večeraju uz nagrađivana vina, okruženi bujnim vrtom.

Agrikol u Quebecu u Kanadi

Djelimično vlasništvo umjetnika Rolanda Jeana, ovaj moderni i raznobojni francusko-karipski restoran tokom cijele godine daje vam mogućnost da osjećate da ste na Karibima.

Ali Barbour u Keniji

Gosti ovog restorana zapravo večeraju u pećini koja je stara blizu 180.000 godina. Ako to nije dovoljno magično, privući će vas upaljene svijeće i zvijezde na otvorenom nebu.

Canlis u Washingtonu

Ovaj restoran nudi očaravajući pogled na grad i na jezero Union, a tu je i ukusan meni.

klix.ba/visoko.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE