ZanimljivostiNajskuplje kokice na svijetu

Najskuplje kokice na svijetu

Vjerovali ili ne, kokice se jedu već skoro tri milenijuma, što ih čini legendom u industriji grickalica.
Biilo kako bilo, Billion Dollar Popcorn koje proizvodi firma Berco su nešto što možemo nazvati pun pogodak. Možete biti zapanjeni imenom, ali one zapravo ne koštaju milijardu dolara stvarno.
Ali, i cijena od $ 250 po kutiji je dovoljno visoka da ostanete bez teksta, ako uzmemo u obzir kako se jednostavno proizvodi grickalica koju obožavaju milioni ljudi širom svijeta.
Pitate se koji je to tajni i magični sastojak koji ih čini tako skupim i ukusnim?
Evo o čemu se radi.

kokiceNapravljene su od organske karamel baze, koristi se vrhunski puter Vermont Creamery’s, kao i Nielsen Massey burbon vanila, Laeso (najskuplja so na svetu), a sve to posuto je jestivim pahuljicama od 23-karatnog zlata na kraju!
Kažu da će vam kada ih probate ukus ovih kokica ostati zauvijek u sjećanju. Možda je taj ukus u vezi sa vašim mozgom i razmišljanjem koliku ste svotu upravo potrošili na kokice. Definitivno ga nećete zaboraviti!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE