PreporukaLikeNakon 24 godine puštena cijela snimka: Kako su 'rock heroji' te 1992....

Nakon 24 godine puštena cijela snimka: Kako su ‘rock heroji’ te 1992. iz kamiona ‘prašili’ protiv ratnog bezumlja

Točno 24 godine nakon što su članovi tri kultna benda – EKV, Električni Orgazam i Partibrejkersi – u kamionu kružili ulicama Beograda protiveći se ratu, koji se nakon Hrvatske, zahuktavao i u Bosni i Hercegovini, na YouTubeu je osvanuo i kompletni video materijal događaja u kojem su legendarni muzičari digli svoj glas protiv bezumlja rata. I to u vremenima najžešćeg medijskog ratno-huškačkog izvještavanja. Milan Mladenović, Srđan Gojković Gile, Zoran Kostić Cane, Nebojša Antonijević Anton, Borko Petrović, Goran Čavajda Čavke, Zoran Radomirović Švaba i Ljubomir Jovanović Jovec spojili su se u svojevrsni antiratni bend i tog 8. ožujka 1992. godine svoju ideju podijelili sa sugrađanima. “Moja prva i najveća želja je da se probudim i ustanovim da je 1990. godina i da kažem: Uh, al sam nešto ružno sanjao”, rekao je Mladenović u i o tim neljudskim vremenima, dok je frontmen Partibrejkersa, Zoran Kostić Cane, ostao zapamćen po ovoj izjavi: „Među prvima smo im pokazali srednji prst“.

Na ovu je akciju Lupiga podsjećala u više navrata, a sada imate priliku vidjeti i kako je sve izgledalo snimano iz kamiona odakle se razlijegala glasna poruka za mir.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE