BiHNakon 46 mjeseci čekanja radnici Dite dobili plaću

Nakon 46 mjeseci čekanja radnici Dite dobili plaću

Radnici Fabrike deterdženata Dita su nakon dužeg vremena dobili plaću.

Zadovoljstvo među radnicima je očito, posebno i zbog činjenice da proizvodnja trenutno raste, a samim tim i prihodi ostvareni prodajom proizvoda za kojima je potražnja sve veća.

Otkako je Dita u stečaju, iz ove tuzlanske fabrike deterdženata svakodnevno stižu pozitivne vijesti. Najbolja je vezana za radnike, a to je da su nakon dužeg vremena uplaćene plaće na njihove žiro-račune. Radnici ne kriju zadovoljstvo.

“Plaću nismo dobili dvije i po godine, sad mi je kao da prvi put u životu radim i prvi put dobijam plaću”, kaže radnica Ajša Oštraković.

Ova grupa tuzlanske radničke klase nastavlja dalje u svojoj borbi očuvanja Dite i radnih mjesta. Oko 70 radnika donijelo je odluku o usmjeravanju sredstava namjenjenih za topli obrok u izgradnju novog parovoda, neophodnog za praškasti pogon. “Nećemo ići s isplatom toplog obroka već ćemo kupiti cijevi koje koštaju 25.000 maraka i općina je jučer dogovorila da će pomoći sa svojim komunalnim preduzećima da saniramo parovod”, pojašnjava Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata radnika Dite.

Trenutno se završava tehnička dokumentacija, te će se u narednih 20-ak dana raditi na izgradnji parovoda, kako bi se što ranije startalo s početkom proizvodnje praškastog deterdženta Ida i Tenzo, za koji je iskazan veliki interes od strane kupaca.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE