Lokalne TemeKulturaNakon koncerta u Dubaiju Armin Muzaferija uskoro predstavlja novi spot

Nakon koncerta u Dubaiju Armin Muzaferija uskoro predstavlja novi spot

Armin Muzaferija kraj ove godine provest će radno, uz nekoliko koncerata po BiH, nastupa na zabavama, a, tradicionalno, za doček Nove godine će nastupiti u hotelu Han na Bjelašnici. Zajedno sa svojim kolegom i velikim prijateljem Eldinom Huseinbegovićem Muzaferija je nedavno održao i koncert za sve Bosance i Hercegovce koji žive u Dubaiju.

– To je bio moj drugi boravak u Dubaiju, imao sam koncert na jednom događaju poluzatvorenog tipa. I prvi put kada sam bio tamo, iznenadio sam se koliko naših ljudi ima. Ja uvijek kažem, možda nas nema puno, ali smo dobro raspoređeni. I ovaj put smo svirali za sve naše ljude koji tamo žive, na poziv organizatora, a to je firma LTD ATOM sa sjedištem u BiH. Svaki nastup van granica BiH čovjek može smatrati uspjehom, jer je puno muzičara i velika je konkurencija. Drago mi je kada mene i moju ekipu angažiraju za takve kulturne događaje. Posjećenost je bila velika i vjerujem da će takvih koncerata biti još u budućnosti, kaže pjevač.

Zbog sličnosti i u privatnom i poslovnom, onom muzičkom životu nerijetko se Eldin i Armin sreću na zajedničkim nastupima.

– Ove godine smo imali preko 15 zajedničkih koncerata kako u BiH, tako i u inostranstvu. U septembru smo imali i zajedničku turneju u Americi, a i u narednoj godini Eldin i ja ćemo nastaviti istim tempom, nastavlja Muzaferija.

Uz planirane nastupe krajem godine, uporedo radi i na diskografiji, ali, kako kaže, početkom naredne naći će vremena i za odmor.

– U januaru ću napraviti pauzu od nastupa i odmarati. Planiram i skijanje na Bjelašnici. Sada radim na pripremi novog spota za moju interpretaciju pjesme „Sultan Sulejman“. To je nešto očekivano, snimili smo live izvedbu, a ubuduće bit će mi praksa da jednom mjesečno na Facebooku i putem Youtubea objavljujem pjesme koje smo izveli uživo, jer dosta radim i sviram sa bendom. Također, ujedno radim i na svojoj novoj pjesmi i spotu. To će biti jedno posebno iznenađenje, a publika će odlučiti da li im se sviđa. U 2017. godini planiram najmanje tri nove pjesme i spota predstaviti javnosti, otkriva Armin.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE