Lokalne TemeSportNakon remija sa Veležom u "Lukama" Bosna još samo teoretski u igri...

Nakon remija sa Veležom u “Lukama” Bosna još samo teoretski u igri za Premijer ligu

Lijepo zamišljeno i gospodski je počelo. Dočekali smo goste poklonima povodom 36 godišnjice od osvajanja Kupa Maršala Tita na današnji dan. Poklon je uručen Đurasoviću članu Uprave Veleža, a tadašnjem prvotimcu. U ime NK Bosna simbolični poklon uručio je Alen Burić.

Međutim ovo 28.kolo nogometaši visočke Bosne neće pamtiti po dobrom, jer nakon njega ostaju samo teoretske šanse za povratak u Premijer ligu i potrebno je pravo čudo pa da GOŠK ispusti poklonjenu priliku. Velež se u Visokom pokazao kao vrlo čvrst rival, a i prvi su poveli pred kraj prvog poluvremena nakon brzog kontranapada.

U drugom dijelu utakmice se igralo na jedan gol i Bosna potpuno dominira, ali sve što je uspjela napraviti je izjednačiti iz penala koji je realizovao Čabaravdić. Do samog kraja utakmice nakon izjednačenja Bosna je imala još nekoliko prilika, ali je ostalo 1:1. Obzirom da je GOŠK pobijedio Budućnost, nažalost nakon jedne dobre sezone u kojoj smo bili veći dio prvenstva na prvom mjestu ostaju nam samo teoretske šanse za povratak u Premijer ligu koje ipak nisu realne.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE