BiHPolitikaNakon skoro pola godine, Federacija BiH danas ipak dobiva novu Vladu

Nakon skoro pola godine, Federacija BiH danas ipak dobiva novu Vladu

Federacija Bosne i Hercegovine danas će dobiti novu Vladu. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara najavio je da će danas imenovati četiri ministra u Vladi FBiH iz reda Saveza za bolju budućnost (SBB BiH), čime će Vlada FBiH početi raditi u punom kapacitetu, piše bh. novinska agencija Patria.

Nove ministre u Vladi FBiH danas će također potvrditi i Predstavnički dom PFBiH, na vanrednoj sednici koja bi trebala biti održana oko 16 sati.

Nakon što je Demokratska fronta (DF) istupila iz koalicije sa SDA i HDZ-om BiH, jer su ocijenili da su njihovi koalicioni partneri donijeli nezakonitu Uredbu o načinu imenovanja čelnih ljudi u javnim preduzećima, Federacija BiH je ostala bez parlamenatrne većine, a četiri DF-ova ministra u Vladi FBiH također su podnijeli ostavke.

Nakon skoro pola godine, Federacija BiH je dobila parlamentarnu većinu uslakom SBB-a u koaliciju sa SDA  i HDZ-om BiH u oktobru ove godine. Ova stranka također je ponudila i četiri ministra u Vladi FBiH, koji će zamijeniti DF-ove ministre, piše Patria.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE