Lokalne TemeCrna HronikaNakon trodnevne potrage: Uhapšen poznati razbojnik iz Visokog

Nakon trodnevne potrage: Uhapšen poznati razbojnik iz Visokog

Sarajevska policija uhapsila je 20.04.2017. god., u popodnevnim satima Mirzu D. (29) iz Sarajeva, koji je inače nastanjen u Visokom, a zbog sumnje da je opljačako prodavnicu u Starom Gradu.

Policija je za osumnjičenim razbojnikom tragala tri dana i to nakon pljačke koja se u starogradskoj ulici Hamdije Kreševljakovića dogodila 17. aprila.

Tada je navodno Mirza D. upao u trgovinu “AD Invest” i uz prijetnju oružjem opljačkao radnicu. Potom je pobjegao ali je policija, radeći na slučaju, ubrzo identifikovala i pronašla razbojnika.

Nakon hapšenja on je sproveden na saslušanje u policijske prostorije, a o svemu je obaviješten i postupajući tužitelj.

Isti mladić privođen je i ranije zbog razbojništva, tačnije u junu 2009. godine. Tada je u sarajevskom naselju Grbavica opljačkao pedesettrogodišnju ženu otevši od nje tašnu sa novcem i dokumentima. Međutim, ne samo da se nije domogao plijena, već je zbog pljačke i pretučen.

Naime, grupa od nekoliko mladića čula je kako žena doziva pomoć i krenuli su u potragu za lopovom te su Mirzu uhvatili nekoliko stotina metara dalje. Dok su čekali da dođe policija po kradljivca izudarali su ga ali mu nisu nanijeli teže povrede.

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE