BiHNaredne sedmice početak suđenja za zločine u Doboju

Naredne sedmice početak suđenja za zločine u Doboju

Simiću, koji je optužen da je vršio progon nesrpskog stanovništva i doprinio nestanku jedne osobe, suđenje će početi u srijedu.

Istog dana Tužilaštvo BiH će iznijeti završnu riječ na suđenju Nikoli Zovki, Petru Krndelju, Kreši Raiču i Ivici Čuturi, optuženima za zločin počinjen na području općine Čapljina, kao i na suđenju Zdenku Andabaku, Muamiru Jašareviću i Seadu Velagiću, optuženima za zločin počinjen u Livnu.

Sljedeće sedmice bit će nastavljena suđenja za genocid u Srebrenici, te za zločine u Zvorniku, Mostaru, Doboju, Bužimu, Vitezu, Kotor- Varoši, Trnovu, Prozoru, Rogatici, Zavidovićima, Srebrenici, Foči, Hadžićima, Janji, Sarajevu, Stocu, Prijedoru i Sanskom Mostu, javlja BIRN-Justice Report.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE