Lokalne TemePolitikaNaša stranka Visoko: Općinske vlasti ugrozile organizaciju Memorijalnog turnira Midhat Ahić

Naša stranka Visoko: Općinske vlasti ugrozile organizaciju Memorijalnog turnira Midhat Ahić

Općinski odbor Naše stranke Visoko osudio je inertnost vlasti općine Visoko zbog kojih je prvi put nakon 13 uzastopnih godina došlo u pitanje organizovanje Novogodišnjeg malonogometnog turnira „Memorijal Midhat Ahić“.

„Nije došlo do dogovora između dojučerašnjih partnera Visoko.co.ba i općinskih vlasti, a zbog odluke Općine Visoko o promjeni načina organizacije turnira. Godinama je za organizaciju bio zadužen web-portal Visoko.co.ba, a KSC „Mladost“ je svoj dio podrške dao izdavanjem dvorane za odigravanje turnira. Finansijsku dobit su partneri dijelili pola-pola, a ove godine je Općina Visoko zatražila da KSC „Mladost“ izađe iz organizacije. Zatim su prvo zatražili 1.000 konvertibilnih maraka za iznajmljivanje dvorane, na što su organizatori pristali. Međutim, nakon odugovlačenja općinskih službi podigli su cijenu iznajmljivanja sale, pa su sada za pet sati tražili 1.400 konvertibilnih maraka i zatražili avansnu uplatu. Sve skupa je rezultiralo s tim da je ugrožena organizacija turnira sa dugogodišnjom tradicijom“, poručuju iz Općinskog odbora Naše stranke Visoko.

„Općina je pokazala spremnost da postavlja nove uslove dok organizatori ne odustanu. Sada je jasno da su namjere isključivo političke, te da je riječ o obračunu preko kojeg općina Visoko želi izbaciti iz plana organizatora Visoko.co.ba, a ubaciti nove igrače u raspodjelu dobiti. Manjak poštovanja prema ljudima koji su iznijeli ovaj projekat sve ove godine, kao i prema porodici Ahić, jasno upućuje da općinske službe ne vode računa o dobrim odnosima u zajednici i izgradnji povjerenja kako sa medijima, tako i sa udruženjima građana, ali i sa svim građanimaa i građankama Visokog“, dodaju u otvorenom pismu javnosti članovi i članice Općinskog odbora Naše stranke Visoko.

Iz Općinskog odbora Naše stranke Visoko pozivaju načelnicu i općinske vlasti da hitnom odlukom osiguraju prostor za organizaciju turnira, te upute izvinjenje organizatorima za ucjene kojim su ugrozili održavanje ovog događaja. Vijećnica NS-a Nermina Vehabović-Rudež će zatražiti informaciju o tome ko je odgovoran, te pod kojim okolnostima su se vršile promjene ponude za najam sale.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE