SportRukometNaši rukometaši uspješni u Francuskoj

Naši rukometaši uspješni u Francuskoj

Plasman u osminu finala francuskog rukometnog kupa obezbijedile su ekipe Creteila, Chamberya i Selestata…. Creteil je na gostujućuem terenu savladao Nancy s 25:21, a do pobjede su ga vodili  Hugo Descat i Alexandru Cshepregi sa po sedam golova. Muhamed Toromanović pogađao je dva puta, a Dejan Malinović nije nastupio.
Kod Nancya Yann Ducreux je pogađao šest puta. Kosta Savić je uz Yannisa Lennea bio najefikasniji igrač Selestata u pobjedi protiv Boulognea s 25:20. Savić i Lenne postigli su po pet golova.
I Marko Panić postigao je pet golova u pobjedi Chamberya protiv Grenoblea s 35:27, ali nije bio najefikasniji igrač svog tima, jer je Fahrudin Melić postigao 12 golova.

(scsport


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE