BiHPolitikaNastaviti realizaciju sporazuma o saradnji između parlamenata BiH i Italije

Nastaviti realizaciju sporazuma o saradnji između parlamenata BiH i Italije

Na sastanku su razmijenjene informacije o dostignutom stepenu evropskih integracija BiH, kao i o obavezama naše zemlje na putu ka statusu kandidata za ulazak u Evropsku uniju (EU).

Sagovornici su se dotakli i značajne uloge Italije u regionalnim inicijativama, kao i podrške koju zvanični Rim pruža BiH kroz djelovanje unutar tih inicijativa. S tim u vezi, spomenut je predstojeći sastanak Centralnoevropske inicijative (CEI) u julu u Trstu te je izražena nada da će taj sastanak biti prilika za predstavljanje novih projekata, čija će realizacija ojačati saradnju zemalja EU sa zemljama regiona zapadnog Balkana.

Istaknuta je i potreba uspostavljanja boljih saobraćajnih komunikacija između dvije zemlje, posebno uspostavljanja direktne avio-linije između Sarajeva i Rima.

Naglašena je činjenica da postoje snažne bilateralne veze na svim nivoima vlasti te konstatovano da u punom kapacitetu treba nastaviti realizaciju sporazuma o saradnji između parlamenata BiH i Italije, saopćeno je iz PSBiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE