BiHPrivredaNastavlja se uspjeh Vegafruitovih brandova na inozemnim tržištima

Nastavlja se uspjeh Vegafruitovih brandova na inozemnim tržištima

“Osim tržišta zemalja Arapskog zaljeva, otvorili smo tržište HORECA-e u Hrvatskoj ušavši sa našim brandovima Vegy i Fruby u luksuzne hotele na Jadranskoj obali. Bilježimo trakođer ponovljenu kupnju na tržištima kao što su Njemačka, Slovenija, Crna Gora, sa perspektivom daljeg širenja asortimana na tržištima SAD-a, Danske, Švicarske, i drugih zemalja”, izjavio je Haris Salihbašić direktor Swity d.o.o.

Trenutno od proizvodnje u ovoj fabrici živi 70 radnika i njihovih porodica, ali i nekoliko hiljada kooperanata. U prošloj godini otkupljeno je oko 4.000 tona voća i povrća.

Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brandova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i na taj način spasila radna mjesta.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voce i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je  zabranjena u EU.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE