Lokalne TemeNastavljaju se aktivnosti zamjene stolarije na područnoj školi u Radovlju

Nastavljaju se aktivnosti zamjene stolarije na područnoj školi u Radovlju

U  toku  ovog kratkog proljetnog raspusta za učenike, koristi se svaki trenutak da se  poboljšaju  uslovi  rada u ovoj područnoj školi.

Kako smo već ranije  pisali o  inicijativi  koju je pokrenuo  Hadžiosmanović dr Mevlin o zamjeni  dotrajalih prozora i  ostalim radovima na školi, i dalje se  aktivno radi  te  animiraju novi privredni subjekti i fizička lica da se  uključe.

Danas  su vrijedni radnici  firme „Ugarak“ dopremili  i ugradili tri nova prozora zahvaljujući donacijama određenog broja privrednika i općine Visoko  koje i dalje pozivamo da  daju svoj doprinos i  tako  pokažu da su  društveno odgovorni i  da su spremni  graditi  bolje uslove  za sticanje znanja  generacijama koje dolaze.

Paralelno s ovim radovima u toku su radovi osvježenja enterijara učionica koju  izvode radnici  škole a po  nalogu  direktorice g-dje Uzunalić Jasmine.

Ni  najmlađi  nisu imuni na ovaj društveno korisni rad, pa svakodnevnu igru zamijeniše lopatama kako bi pomogli u  skladištenju novih količina uglja koji je dopremljen za potrebe škole.

Naravno treba dodati i da su danas se stavili na raspolaganje  Madžid i Muhamed kako bi pomogli u krečenju škole.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE