ZanimljivostiNavijač Aucklanda testamentom klubu ostavio više od 300.000 funti

Navijač Aucklanda testamentom klubu ostavio više od 300.000 funti

Kolin Roel navijač Bishop Auckland-a engleskog fubalskog tima devetoligaša  ostavio je posle smrti više od 300.000 funti svom omiljenom klubu, pišu britanski mediji….

Roel, je za taj amaterski fudbalski klub navijao više od 70 godina, umro je u januaru ove godina u 79 godini života. Pošto nije imao naslednike,ekipi iz okruga Duram ostavio je većinu imanja.

Klub je obećao da će Roelov pepeo biti rasut po terenu, dok će deo stadiona Heritage park (Heritejdž park) biti nazvan po njemu. Zvaničnici Bišop Oklenda istakli su da su iznenađeni ostavštinom Roela, kao i novac da će njegov novac  pomoći da se osigura budućnost ovog kluba.

Predsednik kluba Ričard Tremean rekao je da se radi o velikodušnosti bez presedana.

“Iako smo u prošlosti već dobili nasledstvo ili dva, nešto slično ovome se nije dogodilo”, rekao je on.
Jedan od Roelovih advokata, Daren Braun, kazao je da smatra da je potpuno prirodno to što je njegov klijent imovinu ostavio omiljenom klubu.

“Kolin se nije ženio, niti je imao decu, tako da je, možda, prirodna stvar za njega bila da ostavi imovinu svom omiljenom klubu, koji mu je doneo toliko radosti tokom godina. Kada je umro, pronašlio smo fioku punu novinskih isečaka o klubu”, kazao je Braun.

Roel je u testamentu naveo da želi da se novac iskoristi za obnavljanje stadiona Bishop Auckland-a.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE