SportNogometNavijači Partizana tokom cijele utakmice pretkola Lige prvaka veličali ratne zločince, UEFA...

Navijači Partizana tokom cijele utakmice pretkola Lige prvaka veličali ratne zločince, UEFA na potezu

Fudbaleri Partizana sinoć su u Humskoj savladali Budućnost iz Podgorice u utakmici koju su u potpunosti zasjenili navijači domaćeg tima koji su tokom svih 90 minuta veličali ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića, te vrijeđali goste iz Podgorice skandiranjem “Šiptari”. Navijači Partizana su na samom početku utakmice razvili ‘trobojku’ na tribini uz parolu “Od svoje majke ko će naći bolju?! A majka vaša to je zemlja ova”, koju su posvetili gostujućim navijačima Varvarima.

Od prve, pa gotovo do posljednje minute na stadionu je vladala atmosfera na koju se zgražava svako normalan. Neprestana skandiranja ratnim zločincima, baš na ovaj dan kada se prisjećamo genocida i žrtava Srebrenice, bacili su mrlju na utakmicu koja je, barem iz naše perspektive, u potpunosti postala nebitna. Ukratko, navijači domaćeg tima su večeras izvrijeđali koga su stigli.

Vjerujemo i iskreno se nadamo da će Partizan biti žestoko kažnjen od strane UEFA-e koja je, podsjećamo, u bliskoj prošlosti kažnjavala navijače bh. klubova zbog isticanja parola kojim su se prisjećali 11. jula 1995. godine i svega onoga što se tada desilo. Pa, da vidimo šta će biti sada. Inače, Partizan je pobijedio sa 2:0.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE