SportKošarkaNBA: Joakim Noah kažnjen s 20 utakmica bez plaće

NBA: Joakim Noah kažnjen s 20 utakmica bez plaće

Francuski košarkaš Joakim Noah kažnjen je s 20 utakmica bez plaće, jer je ogriješio o odredbe NBA Anti-doping programa i bio pozitivan na selektivni modulator androgenih receptora LGD-4033, objavili su u subotu iz ureda NBA lige.

Radi se o sredstvu koje ima slična svojstva kao anabolički steroidi, ali imaju selektivniju učinkovitost, ovisno o tome koji se organ ili dio tijela želi tretirati te se zbog toga mogu koristiti za širi spektar kliničkih indikacija.

Noah je zbog ozljede koljena neaktivan još od 4. veljače, a vrlo vjerojatno bi propustio i preostalih deset utakmica New York Knicksa do kraja regularnog dijela sezone. Noah će zbog izrečene mu suspenzije morati propustiti i 10 utakmica na početku sljedeće sezone, druge od četiri na koliko je potpisao ugovor s Knicksima vrijedan 72 milijuna dolara.

Noah je za New York ove sezone nastupio u 46 utakmica s prosječnim učinkom od pet koševa i 8,7 skokova.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE