Nedim Mujić novi član NK Bosna Visoko

520

Doskorašnji nogometaš i kapiten Bosna Seme, ekipe koja je u sezoni 2016/17 napustila prvoligaško društvo, Nedim Mujić, novi je član aktuelnog viceprvaka 1. lige FBiH, Bosne iz Visokog.

Ovaj 29-godišnji, po vokaciji napadač, treće je pojačanje visočke ekipe za narednu sezonu, a u sezoni iza nas, u dresu Bosna Seme, Mujić je u 28 nastupa postigao 10 pogodaka.

Inače, Bosna je danas, pored dovođenja navedenog nogometaša, produžila ugovore sa nekoliko standardnih prvotimaca iz prošle sezone, među kojima su Cana, Ćubara i Goralija.

Denis Cana, Almir Ćubara i Adis Goralija produžili su svoju vjernost visočkim kariokama i oni će u narednih godinu dana nositi dres Bosne. Ivo Ištuk u suradnji sa Predsjednikom Kadrićem te prvim operativcima kluba Hajlovcem i Laletovićem polahko sklapa ekipu za narednu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a osim ove trojice svoj ugovor produžio je ranije i Predrag Papaz te Belmin Čehajić.

U tim su do sada pristigli Dino Dizdarević, Adnan Hrelja i Nedim Mujić, a u narednim danima očekuje se još nekoliko provjerenih imena.

 

Zbog špekulacija o prelasku igrača, Belmina Čehajića, u drugi klub, iz uprave NK Bosna Visoko su naglasili:
“Povodom neutemeljenig medijskih špekulacija o prelasku našeg igrača, Belmina Čehajića, u neki drugi klub, kategorički odbacujemo ove navode i smatramo ih neosnovanim.

Sa zadovoljstvom ističemo da će Belmin i naredne godine nositi žuto-ljubičasti dres, budući da je nedavno i produžio ugovor.”