Nedžad Mehmedagić iz DF-a poziva na “demokratski mrak”

1099

Sjevernokorejski model demokratije u Visokom prisutan je još od 2012.godine, a nakon druge sjednice OV Visoko u mandatu nove vlasti on doživljava svoju kulminaciju. U informativni mrak ovaj put nas vodi nominalno vijećnik DF-a, a suštinski i ideološki vijećnik Nezavisne liste, Nedžad Mehmedagić.

Zvuči nevjerovatno i graniči sa zdravim razumom, ali je istina. Mehmedagić je predložio da RTV Visoko ubuduće ne prenosi sjednice OV Visoko!? Nedžad Mehmedagić nas vraća u mračne devedesete.

Podsjećamo, odmah nakon rata trebalo je nekoliko godina da nama novinarima tadašnja vlast uopšte dozvoli da dobijamo materijale za sjednice Vijeća. A zatim još nekoliko godina da nam dozvole da uopšte prisustvujemo sjednicama i izvještavamo sa istih. Nakon svega toga sada se pojavljuje politički anonimus i zaljubljenik u kult ličnosti općinske načelnice koji je dobio mandat sa jedva osvojenih 142 glasa i  želi da nas vrati u sramne godine visočke politike, transparentnosti u radu Općinskog vijeća i informativnog mraka. Uz sve to on predlaže da RTV Visoko pravi polusatne izvještaje sa ovih sjednica, a to je ista ona televizija koja je svjesno ugasila svoj signal nakon protesta u Visokom 2014.godine kako javnost ne bi saznala šta se dešava u Visokom i javno preduzeće koje uveliko radi i posluje kao PR agencija aktelne vlasti, i ne služi svrsi zbog koje je i osnovano.

Jučerašnjim činom ovaj vijećnik je bacio mrlju na sve dobro što je u proteklom periodu radila zastupnica ove stranke u Skupštini ZDK i predstavnica DF-a u Domu naroda. Za kratko vrijeme ovo je drugi sramotan politički potez DF-a nakon što su pristali da budu političke sluge vlasti na način da im formiraju Klub vijećnika tako što su im nametnuli jednog svog vijećnika.

A ne tako davno Željko Komšić je bio omiljen politički lik u Visokom koji je bio ubjedljivi pobjednik na izborima za predsjedništvo BiH kada su Visočani tada hrabrom i simpatičnom dobitniku Zlatnog ljiljana dali preko 8.000 glasova.