Promo„Nek' zamiriše komšiluk“ uz Velepekaru Klas: Predstavljeni novi pekarski proizvodi – ...

„Nek’ zamiriše komšiluk“ uz Velepekaru Klas: Predstavljeni novi pekarski proizvodi – Bosanski, Zlatni, Skandinavski i Sarajevski hljeb

U okviru kampanje „Nek’ zamiriše komšiluk“, prehrambena industrija  Klas d.d. Sarajevo promovirala je danas četiri nova pekarska proizvoda. Bosanski, Zlatni, Skandinavski i Sarajevski hljeb specijalne su vrste hljeba koje odlikuju vrhunski kvalitet i izuzetne nutritivne vrijednosti.

„Prateći trendove zdrave prehrane i uvažavajući sve zahtjevnije potrebe i želje krajnjih potrošača, a u skladu sa poslovnom politikom konstantnog razvoja novih proizvoda, na tržište smo lansirali četiri nove vrste hljeba. Svaki hljeb ima svoju posebnu vrijednost.

klas-promocija-hljeba

Tako je Bosanski hljeb pripremljen prema tradicionalnom receptu bez aktivnog kvasca, što omogućava njegovu višednevnu svježinu. Skandinavski hljeb sadrži veoma zdrave žitarice – sjemenke lana, bundeve i suncokreta, te pšenične mekinje i zobene pahuljice, i to ga čini izvrsnim izvorom vlakana. Zlatni hljeb jedinstveni desertni hljeb od kukuruznog i pšeničnog brašna, uz dodatak susama.  Glavne značajke Sarajevskog hljeba su praktična upotreba i produžena svježina. Naime, ovaj hljeb je rezan na tanke kriške i upakovan u posebno dizajniranu vrećicu. Vjerujemo kako će novi proizvodi svakodnevno ispunjavati očekivanja potrošača i zahtjevih sladokusaca“, rekla je direktorica prodaje Senaida Tabić tokom promocije novih proizvoda.

klas-degustacija

Promocijom novih pekarskih proizvoda Klas nastavlja kampanju „Nek’ zamiriše komšiluk“, čiji je cilj podsjećanje na značaj i tradiciju najstarije industrijske pekare u Sarajevu, sagrađene davne 1952. godine. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i opremi, Velepekara danas može proizvesti 40.000 komada pekarskih proizvoda u toku jednog sata.

klas-kuhari

„Tradicija, kvalitet, automatizirani proizvodni procesi, originalne recepture, iskusni tehnolozi i radnici, preko 200 različitih pekarskih proizvoda, strogo kontrolisani higijenski uslovi proizvodnje i primjena   međunarodnih standarda upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, kao i HALAL certifikat, naše su ključne konkurentske prednosti i potrošači ih, na naše zadovoljstvo, prepoznaju. Snaga brenda ogleda se i u činjenici da je naš Polubijeli hljeb najprodavaniji dnevni pekarski proizvod na tržištu BiH.

klas-kanapei

Svake noći radnici i tehnolozi prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo srcem i dušom za Vas pripremaju hljeb, pecivo, pite, krofne, kroasane, a naši vrijedni vozači već od ranih jutarnjih sati, dok vi mirno spavate, distribuiraju svježe i tople pekarske proizvode zamamnog mirisa i u najudaljenije dijelove Sarajeva“, istakao je direktor Klasa Nihad Imširović.

Današnja promocija Velepekare Klas organizirana je u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH i poznatim bh. kuharima Hamidom Kurjakovićem i Nerminom Hodžićem.

Informacije o novim proizvodima:

Velepekara_letak_bosanski
Velepekara_letak_bosanski

Bosanski hljeb namijenjen je ljubiteljima izvornog domaćeg okusa. Tradicionalna receptura, bez upotrebe kvasca, osigurava njegovu produženu svježinu i punoću okusa, za razliku od klasičnih kvasnih hljebova. Susam, kao značajan sastojak ovog hljeba, sadrži mnogo vitamine i minerale neophodne za optimalno funkcioniranje ljudskog organizma.

Velepekara_letak_skand
Velepekara_letak_skand

Skandinavski hljeb namijenjen je potrošačima koji preferiraju zdravu i u isto vrijeme ukusnu ishranu. Hrskave je kore. Sadrži sjemenke lana, bundeve i suncokreta, te pšenične mekinje i zobene pahuljice. Odličan je izvor vlakana koji povoljno utječu na probavu.

Velepekara_letak_zlatni
Velepekara_letak_zlatni

Zlatni hljeb nazvan je tako zbog svoje specifične zlatnožute boje. Namijenjen je pravim gurmanima koji uživaju u posebnim aromama, slatkoći okusa i privlačnom izgledu hljeba. Spravlja se od kukuruznog i pšeničnog brašna uz dodatak prženih sjemenki susama. Idealan je u kombinaciji s medom i pekmezima, ali i sa sirom i kajmakom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE