ZDKKulturaNeno Belan & Fiumens nastupili u Bosanskom narodnom pozorištu

Neno Belan & Fiumens nastupili u Bosanskom narodnom pozorištu

Jednodnevna manifestacija “Noći Teatra” u Zenici jučer je okupila sve ljubitelje teatra, te su scenski prostori ponovo postali mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja o teatarskoj umjetnosti.

Od 15 sati održana je predstava “Fejsbukovci”, autora i reditelja Miroljuba Mijatovića, dok je od 17 sati publika imala priliku da pogleda predstavu “Nakaze”, u režiji Emina Hajrića.

Od 20:30 sati u sali Bosanskog narodnog pozorišta je održan i koncert Nene Belana & Fiumensa.

Iako diskografski nije pretjerano aktivan posljednjih godina, Neno Belan & Fiumens redovno održavaju koncerte širom nekadašnje Jugoslavije. Zajednički album ‘Rijeka snova’ donio im je 2008. nagradu Porin za najbolji pop album. Malo starije generacije ga pamte kao izvođača u grupi „Đavoli“ koja nam je donijela veliki broj hitova poput Pričaj mi o ljubavi, Stojin na kantunu, Sunčan dan, Jagode i čokolada i mnogi drugi.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE