Lokalne TemePozitivno VisokoNerman Mušinbegović i Rijad Ahmić osvojili zlatne medalje na državnom taekwondo prvenstvu...

Nerman Mušinbegović i Rijad Ahmić osvojili zlatne medalje na državnom taekwondo prvenstvu u Bugojnu

Bugojno je ove nedjelje bilo domaćin državnog prvenstva u taekwondou, a članovi Taekwondo kolektiva „Crni labudovi“ iz Visokog sa ovog takmičenja se vraćaju sa sjajnim rezultatima. Od 15 takmičara sa kojima su nastupili u Bugojnu vraćaju se sa 10 medalja, a od toga su dvije najsjajnije, zlatne. Osvojene su i dvije srebrene i dvije bronzane medalje, a državni prvaci su postali Nerman Mušinbegović u kategoriji do 63 kg, te Rijad Ahmić u kategoriji do 37 kg. Uspjeh je ovo i trenera Raifa Ahmića i Belmina Osmanbegovića koji su sjajno odradili pripreme takmičara, tako da rezultati nisu izostali.

– Osjećam se odlično nakon osvojene medalje i prvog mjesta, a sve je to rezultat odličnih priprema sa trenerima Ahmićem i Osmanbegovićem. Nakon što sam prošle godine na domaćem terenu u posljednoj sekundi ostao bez medalje, ovaj put sam bio mnogo koncentrisaniji, te posvećen svakoj borbi, a rezultat je titula državnog prvaka. – kazao nam je Nerman Mušinbegović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE