ZDKKulturaNermina Jašarspahić – Cinderella Fashion pred prvi KFN: Kaknju donosimo dašak glamura

Nermina Jašarspahić – Cinderella Fashion pred prvi KFN: Kaknju donosimo dašak glamura

U petak će se u Domu kulture u Kaknju održati prvi KFN – Kakanj Fashion night, modno-scenski događaj na kojem će svoje kreacije izložiti kakanjska kreatorka Nermina Jašarspahić – Cinderella Fashion.

Pred sam događaj razgovarali smo sa Nerminom o njenom brendu, modi i ponudi prvog KFN-a.

Brend Cinderella Fashion nastao je prošle godine, a o bavljenju ovim poslom i inspiraciji za samo ime Nermina kaže:

“Odrastala sam u kreativnom okruženju, uz majku koja već otprilike 30 godina radi posao dizajnera i krojača, i koja ima svoj vlastiti krojački salon. Od malih nogu sam se i ja uz nju počela zanimati za modni dizajn, u početku kroz igru, ali već sa nekih desetak godina sam sama počela krojiti odjeću za lutke. Svako svoje slobodno vrijeme sam provodila u njenom salonu, istraživala i pomalo i sama učila vještine krojenja i šivenja.

U moru ideja i prijedloga od strane drugih, ja sam tražila nesto prepoznatljivo, što još uvijek ne postoji, a što bi svaku moju kreaciju, pa i kolekciju, na samom početku okarakterisalo kao nešto bajkovito i romantično.”

O samom nastanku jedne kreacije Nermina nam je rekla:

“Moja majka mi je prvenstveno najveća podrska kao majka, pa tek onda kao neko ko se ovim poslom bavi godinama. Svaku svoju novu ideju prvo predstavim njoj, pa onda tu ideju skupa sprovodimo u djelo. Za razliku od većine dizajnera, ja svoje ideje ne prenosim na papir. Inspiraciju pronalazim tek kada vidim određene tkanine, čipke i različite ukrase, zatim ih kombinujem na više načina i na kraju biram najbolju opciju.”

Nermina će na na prvom KFN-u izložiti tri bloka kreacija:

“U prvom bloku revije ću predstaviti izuzetno udobne, pamučne haljine koje su nosive u svakoj prilici. Drugi dio kolekcije su romantične haljine, koje do određene mjere naglašavaju ljepotu ženskog seksipila. U ovom bloku, uporedo ce biti predstavljeno i nekoliko haljinica za djevojčice. Treći dio je dizajniran za poslovnu zenu, ali je poslovna klasika uveliko razbijena romantikom, tako da su te kreacije osim u poslovnim, nosive i u nekim drugim prilikama.”, kazala je Nermina.

O prvom KFN-u Nermina kaže:

“Mislim da je KFN odlična ideja za budućnost. Planiran je kao događaj koji će se dešavati iz godine u godinu u organizaciji JU KSC Kakanj i njihovog partnera KA Mreže. Sa sigurnošću tvrdim da događaj ovakvog tipa može uspjeti i u maloj sredini kao što je Kakanj, jer samom gradu, a i ljudima treba nešto novo i zanimljivo, što bi upotpunilo šarolike sadžaje koje već imamo. Pozivam sve koji vole modu, scenu i dobru zabavu da u petak dođu u Dom kulture i pogledaju šta smo im pripremili, osim moje revije tu je i revija vjenčanica Enese Omerović te revija polaznica kursa šivenja pri JU KSC Kakanj. Kaknju je potreban dašak modne scene i glamura koji imaju veliki gradovi, a iskreno se nadam da ćemo to postići.”

KFN – Kakanj Fashion Night održat će se petak, 23.12.2016. godine u 19:00 sati u kakanjskom Domu kulture a ulaz je slobodan.

visoko.ba/kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE