Lokalne TemePolitikaNermina Vehabović - Rudež (NS): Vijeće nije škola, niti su vijećnici učenici...

Nermina Vehabović – Rudež (NS): Vijeće nije škola, niti su vijećnici učenici koji moraju slušati kako ne bi bili kažnjeni

Facebook status Nermine Vehabović – Rudež na najbolji način oslikava trenutni izgled i sastav Općinskog vijeća Visoko. Pomalo kroz ironiju i sarkazam, vijećnica Naše stranke pogodila je upravo suštinu.

Status prenosimo u cjelosti:

I bi peta sjednica Vijeća. Čim se sjetim vijeća ono mi liči na dječiju pjesmicu :”Pačija škola”.

“Jeste l’ culi, kumo,
Verujte, bez sale –
Otvara se skola
Za pacice male.

Tako je i bilo,
Verujte, bez sale –
Otvorila se skola
Za pacice male.

Svi pacici dosli,
Na skamijam’ stoje;
Stari patak metno
Naocare svoje….

…Ucio ih, ucio
Od srede do petka,
Al’ se nisu odmakli
Dalje od pocetka.

Nije bilo uspeha
Uciteljskom trudu,
Cela muka njegova
Ostade zaludu.

Nista vise ne nauci
Pacurlija ta,
Nego sto je i pre znala:
Ga, ga, ga, ga, ga”.

U ovoj našoj “školi” pojedini učenici uzalud sjede i koliko god su inventivni, sposobni, spremni da rade, nema šanse da ih “učitelj” čuje i uvaži njihovo znanje i mišljenje. Najbolje prolaze oni “učenici ” koji kimaju glavom i šute. Znam da nije lako biti “učitelj”, ali svaki učitelj treba da zna da mu je posao da uči učenike, da ih vodi, da im da priliku da pokažu svoje znanje, da ih uvaži kao ljude, da ih poštuje. Samo tada i jedino tada je autoritet.

PORUKA: Vijeće nije škola, niti su vijećnici učenici koji moraju slušati kako ne bi bili kažnjeni. Vijeće je mjesto na kojem se treba proizvesti kvalitetan život za sve gradjane, a ne da se demonstrira moć većine. Vijeće je mjesto gdje svi privredni subjekti moraju imati podršku, a ne da je ta podrška rezervisana samo za izabrane. Vijeće je mjesto gdje se ukrštaju različita mišljenja i onda saradnjom dolazi do kvalitetnijih rezultata.

P.S. Za sve oni koji namjeravaju da mi prijete i vrijeđaju preko lažnih profila lijep pozdrav!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE