BiHPolitikaNezadovoljni su pozicijom u SDA, to nisu nikakve nove politike i ideje

Nezadovoljni su pozicijom u SDA, to nisu nikakve nove politike i ideje

On je kazao da ukoliko sankcionirani poslanici formiraju svoj klub u Parlamentu, organi stranke će se o tome očitovati.

“Ukoliko bi se odlučili da idu putem, kao što to čujemo iz medija, to ne bi ugrozilo u parlamentarnu većinu i mislim da će ova parlamentarna većina nastaviti da funkcionira sve do izbora”, kazao je Džaferović.

Džeferović je dodao da je SDA pokazala puno strpljenja da smiri odnose u klubu.

“Ovo traje od posljednjeg šestog kongresa, uloženo je puno strpljenja da se urede odnosi u klubu. Na kraju su stvari kulminirale neglasanjem za set Zakona o akcizama na način na koji je to tražilo Predsjedništvo SDA. Sitaucija koju smo imali nakon zadnjeg kongresa, rezultat je njihovog nezadovoljstva pozicijom unutar SDA. To nisu nikakve nove politike i ideje. SDA vodi politiku kao i ranije kada su oni bili u organima SDA, dakle tu su prije svega u pitanju personalne stvari”, smatra Džaferović.

Ističe da je nekorektno koristiti mandat SDA a ne provoditi odluke SDA i voditi polemike protiv SDA, pogotovo na način na koji su to neki od njih to radili.

“Ni Izetbegović ni ja, iako smo bili podpredsjednici stranke, na petom kongresu nismo izbarani ni u kakve organe SDA, i niko od nas se nije ponašao na način na koji se ponašala ova četvorka”, dodao je Džaferović.

On je dodao da je SDA na zadnjim izborima potvrdila poziciju najjače bosanskohercegovačke političke stranke i da ovih nekoliko problema ne mogu uticati na ocjenu u ulozi  stabilnosti SDA.

“SDA je vrlo stabilna i jaka politička stranka sa nekoliko problema koje riješava na način na koji ih riješava”, dodao je Džeferović.

On je kazao da postojeća situacija jeste umanjenje snage SDA u parlamentu od strane onih koje je SDA izabrala na pozicije na koje se sada nalaze, ali to nije umanjenje snage SDA kao političke stranke u bh. državi u društvu.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE