Ni po babi, ni po stričevima: Iz izbornog štaba, na “radno” mjesto

1149

Aida Kasimović i Elma Krehmić iz izbornog štaba Fuada Kasumovića zaposlile su se u javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Zenice.

To najbolje ilustruje politiku gradonačelnika Kasumovića da neće biti zapošljavanja u javnim institucijama i firmama preko „stranačke“ linije. Pa ipak, porparol gradonačelnika Armin Mujkić tvrdi da njegov šef nema nikakve veze sa zapošljavanjem Kasimovićke i Krehmićke.

„Aida Kasimović bila je u izbornom štabu Kusumovića, a Krehmić nije, iako se pojavljivala. Obje su članice SDA i završile su njihovu političku akademiju. Obje su još u martu prošle godine aplicirale na više radnih mjesta u javnim firmama da odrade pripravnički, ali su bile odbijene. Koliko mi je poznato u Vodovod i kanalizaciju primljene su preko biroa za zapošljavanje“, rekao je Mujkić

Isto nam je potvrdio i direktor Vodovoda i kanalizacije Ekrem Kahriman koji je potvrdio da su Aida Kasimović i Elma Krehmić u firmu na čijem je čelu primljene preko biroa za zapošljavanje kako bi odradile pripravnički staž.

Visoko.co.ba / slobodna-bosna.ba