Naslovnica ZDK Politika Naida Delibaš...

Naida Delibašić (SBB) zastupnica u Skupštini ZDK polaznik škole političkih studija Vijeća Evrope

368
PODIJELI

Vijeće Evrope je, u okviru Škole političkih studija, organizovalo seminar “Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini”, koji je održan u hotelu “Pahlujica” na Vlašiću od 11. do 14. maja 2017. godine za polaznike škole političkih studija Vijeća Evrope u BIH. Seminari su započeti temom “Dijalog za demokratsku političku kulturu- iskustvo Švicarske ” o kojima je govorila Andrea RAUBER-SAXER, Ambasadorica Švicarske u BIH.

O dijalogu za Evropu govorio je Sinno KHALDUN, Zamjenik šefa delegacije EU u BIH. O “Političkom dijalogu za reforme u Bosni i Hercegovini” diskutovali su Lazar Prodanović, i Saša Magazinović Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBIH). Mladen Ivanić održao je predavanje o dijalogu za demokratsku političku kulturu. Toni Pavloski zamjenik šefa Vijeća Evrope u Sarajevu, i Senad Sepić i Saša Magazinović Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) su iznijeli mišljenje o ” Političkom dijalogu unutar političkih partija”. Prezentaciju na temu “Vanjske politike Bosne i Hercegovine, determinante i perspektive” pripremio je Adis Arapović, iz Centra za građanske inicijative, dok je je zajedno sa Srđanom Blagovčaninom (Transparency Internationale) razgovarao o temi Civilno društvo za dijalog u BIH i učesnicima. Jedna od polaznika škole političkih studija Vijeća Evrope je i Zastupnica u Skupštini ZDK Naida Delibašić.

“Smatram da su programske aktivnosti jako dobre i imaju za cilj da ojačaju komunikaciju i političku svijest među ženama i mladima različitih nacionalnosti. Škola osnažuje mlade BiH političare u svrhu sticanja znanja iz područja značajnih za daljnji razvoj države prema EU integracijama, kao i da preuzmu aktivniju ulogu u Asocijaciji država Vijeća Evrope. Namjera seminara je da pomogne mladim političkim vođama da poboljšaju njihovo razumjevanje politike, zajedničkog rada te da razviju zajedničke stavove o bitnim pitanjima bez obzira na njihovo partijsko i nacionalno opredjeljenje. Na kraju zahvalila bi se našim domaćinima odnosno ljudima bez kojih ne bi bilo ove škole na organizaciji gospodinu Igoru Gaonu i Esadu Mavriću.” – rekla je u izjavi za Visoko.co.ba zastupnica iz Kaknja Naida Delibašić.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.