SportNogometNijemci nakon penala bolji od Engleske

Nijemci nakon penala bolji od Engleske

Nakon što je u regularnom dijelu završeno rezultatom 2:2, selekcija Njemačke je prošla u finale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine u Poljskoj boljim izvođenjem jedanaesteraca u susretu protiv Engleske. Susret je bolje otvorila reprezentacija Njemačke. Nakon nekoliko ozbiljnih napada, Davie Selke je glavom lijepo postigao pogodak u 35. minuti nakon asistencije Jeremyja Toljana. Ipak, Englezi su poravnali nakon svega šest minuta igre, a strijelac pogotka je bio Demarai Gray. Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu slična situacija, samo što su ovaj put Englezi poveli, a Nijemci na kraju izborili remi i jedanaesterce. Chelseajev “wunderkind” Tammy Abraham je pogodio za 2:1 u 50. minuti i Gordi Albion je bio na pragu plasmana u finale.

Dvadeset minuta prije kraja Felix Platte je pogodio nakon kornera, neposredno nakon što je ušao u igru. Rezultatom 2:2 završen je regularni dio utakmice, a onda se pristupilo produžecima. Ipak, ni nakon dodatnih 30 minuta nije bilo golova, pa je “lutrija” odlučila o prvom putniku u finale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine. Tokom izvođenja jedanaesteraca, Njemačka je slavila rezultatom 4:3, a posljednji penal je promašio već provjereni fudbaler Southamptona, Nathan Redmond.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE