Naslovnica Lokalne Teme Staro Visoko Nikad i niko ...

Nikad i niko k'o Kemal Vražić: Kako je Ibe pozvao Emira Kusturicu na viteški obračun šakama ili nadmetanje u piću u kafani “Partizan” u Visokom

1815
PODIJELI

Legendarni Kemal Vražić Ibe je po svemu bio svojstven, pravi Visočanin poznat na teritoriji cijele Jugoslavije, a i izvan nje, prije svega po rukometu, a onda i po svom specifičnom načinu života. Kao takav bio je vrlo često interesantan i raznim medijima i novinarima. Pred sami rat za tadašnji magazin “VOX” dao je opširan intervju koji je objavljen u dva nastavka. U tom intervju između ostalog Ibe je govorio o tome kako je dolazio na utakmice Sarajeva i Crvene Zvezde sa zelenim barjakom koji je skinuo s džamije, o svom zatvorskom drugovanju sa Alijom Izetbegovićem, o vezi muslimana i akšamluka, a posebno interesantan dio intervjua je bio onaj gdje se obratio Emiru Kusturici.

MARKETING

“Emire,

Doprle su do mene glasine da prijetiš nekim mladim novinarima, nosiocima demokratskih promjena. Kao osvjedočeni prijatelj probuđene demokratske javnosti savjetujem Ti da prestaneš prijetiti civilizovanijim od sebe, i da širiš mir, a ne nasilje među ljudima! Ako shvatiš ekumenski smisao moje poruke  i prihvatiš je kao svoju, pozivam te da se u kafani “Partizan” kod Kadre u Visokom nadmećemo u piću. U protivnom, desi li se suprotno, ova poruka prerasta u poziv na viteški obračun šakama.

Srdačno, Kemal Ibe Vražić

Visoko, A.D. MCMXC, 1411 po Hidžri

Kemal Vražić – Ibe napustio nas je 12. juna 2012. godine u rodnom Visokom gdje je i sahranjen.

Njegova životna filozofija je bila: “Ispuni godine životom, a ne život godinama.”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.