BiHPolitikaNikšić o reviziji presude: Stvorena je atmosfera kao da je sramota tražiti...

Nikšić o reviziji presude: Stvorena je atmosfera kao da je sramota tražiti pravdu

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da će se odazvati u petak na skupu u Vijećnici u Sarajevu, na kojem će se govoriti o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, pred Međunarodnim sudom u Hagu.

Nikšić je u Dnevniku D Federalne televizije rekao da „ne postoji niko ko ima pravo zabraniti građanima BiH, koji su preživjeli agresiju, da sada traže istinu i pravdu“. Naravno, rekao je Nikšić, „to traganje mora biti utemeljeno na zakonima i da ima činjenice i dokaze“.

Čini mi se da je sada stvorena atmosfera kao da je sramota tražiti pravdu – rekao je Nikšić. On je dodao da očekuje da od pravnog tima BiH u petak čuje o novim činjenicama i dokazima odnosno da li su novi materijali dovoljni da BiH pred Međunarodnim sudom dođe do istine.

Ukoliko pravni tim kaže da nema novih činjenica, nemam problema da kažem da ne treba srljati – dodao je Nikšić.

On je rekao da političke elite u Srbiji još uvijek ne pokazuju da su spremni uvažiti ono što se desilo u BiH početkom ‘90-ih. Podsjetio je da Srbija rehabilituje Dražu Mihajlovića, krije Novaka Džukića koji je odgovoran za zločin na Tuzlanskoj kapiji, a to ne doprinosi stabilizaciji odnosa između dvije zemlje…

Kompletan intervju predsjednika SDP-a na FTV-u pogledajte klikom OVDJE.

nap.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE