BiHPolitikaNikšić: Samo sa jakim SDP-om srušit će se snovi onih koji dijele...

Nikšić: Samo sa jakim SDP-om srušit će se snovi onih koji dijele BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) proslavlja 107 godina svog kontinuiranog rada i djelovanja. Tim povodom sinoć je u Sarajevu održana Svečana akademija „107 godina socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini“, piše agencija Patria.

Prisutnima se obratio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić koji je kazao da je SDP snaga koja će poraziti sadašnju vlast.

– Pred nama je velika borba, ona će biti teška i mukotrpna. SDP ima snage i taj proces je već počeo. Proveli smo reevidenciju članstva, a broj od 36.720 članova SDP to potvrđuje. Istraživanja koja su provedena posljednjih nekoliko mjeseci pokazuju da se vraća povjerenje građana u SDP i to jača SDP.

Nikšić je kazao da je ključno da se zadrži jedinstvo, a sujete u vlastitim redovima se moraju prevazići.

– Kad to savladate onda nema cilja koji ne možemo ostvariti. Živimo u izazovnom vremenu, promjenama na globalnoj sceni. Moramo voditi mudru, racionalnu politiku. Budućnost BiH je u EU i NATO-u mi u SDP-u nemamo dileme. Ne smijemo se poigravati sa nadležnostima države. Trenutna vlast to radi. Time se BiH svodi na konfederaciju tri naroda. Takva politika je pogrešna i borit ćemo se protiv te politike. Samo sa jakim SDP-om BiH ima šansu.  Samo sa jakim SDP-om snovi onih koji žele podijeliti BiH će se srušiti.

Nikšić je kazao da će uvijek biti onih koji dijele i dižu zidove ali će SDP uvijek okupljati oko ideje jedinstva i boriti se protiv podjela.

– To je ideja oko koje SDP nema dilemu. Ta ideja drži ljevičare na okupu a držat će i dalje. Ideja koja je artikulisana na zasjedanju ZAVNOBiH-a. SDP-ovke i SDP-ovci čestitam vam ovaj jubilej sa željom da jačamo SDP jer tako jačamo i BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE