SportNogometNjemačka savladala Australiju u uzbudljivom meču u Sočiju

Njemačka savladala Australiju u uzbudljivom meču u Sočiju

Nijemci su poveli već u 5. minuti susreta kada je Brandt prošao po desnoj strani i asistirao Stindlu koji matira Ryana za 1:0.

Australija je izjednačila u 41. minuti kada je Rogić preciznim udarcem savladao Lena. Na odmor su s prednošću ipak otišli Nijemci kada je Draxler uspješno realizovao penal u 44. minuti za 2:1.

Odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti, Kimmich je pronašao Goretzku koji postiže pogodak za 3:1.

Australija je u 56. minuti smanjila na konačnih 3:2 kada je Jurić pogodio nakon velike greške Lena koji je jednu laganu loptu odbio pravu na nogu napadača švicarskog Luzerna.

Njemačka je mogla slaviti i ubjedljivije, no rezervista Werner je u 75. minuti upropastio odličnu šansu pogodivši samo stativu.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE