SportNogometNK Bosna i FK Zmaj predstavnici Visokog u Kupu Federacije BiH

NK Bosna i FK Zmaj predstavnici Visokog u Kupu Federacije BiH

Jučer su odigrane utakmice prvog kola seniorskog Kupa Federacije BiH. Oba predstavnika Zeničko – dobojskog kantona, NK Nemila i NK Zmaj ostvarili su pobjede i plasman u drugo pretkolo. Reporteri Sportzdk.ba prisustvovali su u Nemili drami koja je na kraju sretno završila po domaći tim. Gosti su vodili 0:1 ali su se Nemiljani vratili i susret je otišao u produžetak. Na kraju je junak utakmice bio golman Nemile Suljić koji je odbranio tri penala za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. U Buzić Mahali je Zmaj sa 2:1 pobijedio sarajevskog kantonalca FK Sporta.

Rezultati 1. kola:

VITKOVIĆI: NK “Azot” – FK “Jug” Sarajevo 2:0

NEMILA: NK “Nemila” – HŠK “Posušje” 5:4 (JED)

B. MAHALA: NK “Zmaj” – FK “Sporta” Sarajevo 2:1

BUGOJNO:NK “Iskra” – NK “Borac” Izačić (nije odigrano)

SEONA:NK “Seona” – NK “Odžak 102” 4:1

ČITLUK: HNK “Brotnjo” – FK “Vitez” 2:0

DONJA MAHALA: NK “Dinamo” – NK “Mladost” Malešići 1:4

TOMISLAVGRAD:  HNK “Tomislav” – FK “Klis” Buturović polje 4:3

U 2. pretkolo Kupa FBiH prošli su klubovi označeni crnom bojom. U drugom kolu učestvuje osam klubova iz prvog kruga i 16 klubova članova Prve lige Federacije BiH. Među njima su i FK Rudar iz Kaknja i NK Bosna iz Visokog.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE