Lokalne TemeSportNK Bosna Visoko objasnila situaciju oko transfera Čehajića u Rudar

NK Bosna Visoko objasnila situaciju oko transfera Čehajića u Rudar

Nakon što je Belmin Čehajić potpisao ugovor sa ekipom Rudara iz Kaknja, njegov dojučerašnji klub Bosna Visoko je u javnost objavila saopštenje o neobičnoj situaciji i načinu na koji je fudbaler prešao u svoj matični klub.

Saopštenje NK Bosna Visoko vam prenosimo u cijelosti:

“Proteklih dana u nekoliko navrata objavljene su informacije da se igrač NK Bosna Visoko Čehajić Belmin vrača u matični klub iz Kaknja što smo demantovali jer je Čehajić prvi igrač koji je produžio ugovor s Bosnom za sezonu 2017/2018.

Dana 20.06.2017 godine, Upravni odbor NK Bosna Visoko sa predsjednikom Kadrić Nerminom na čelu razmatrao je zamolnicu Čehajić Belmina za raskid važečeg ugovora kako bi mu se omogučilo rješavanje egzistencijalnog pitanja jer mu je za povratak u matični klub između ostalog obećano zaposlenje radi sticanju radnog iskustva pripravnika sa VSS.

Obzirom da je za vrijeme angažmana u NK Bosna, Čehajić Belmin dao dobar doprinos uspjesima kluba te se profesionalno ponašao spram klubskih obaveza, Upravni odbor donio je odluku da poništi važeči ugovor i da ispisnicu Čehajić Belminu.

Upravni odbor NK Bosna Visoko želi mnogo sreće Belminu u nastavku karijere.”

Nakon toga, i sam fudbaler se zahvalio Bosni:

“Hvala vam puno na svemu, posebno Upravi na razumijevanju. Želim vam puno sreće i uspjeha. Bila mi je čast surađivati i sa igračima i sa Upravom. Svako dobro”, istakao je Čehajić.

 

Visoko.co.ba/scsport.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE