Naslovnica ZDK Sport NK Čelik posj...

NK Čelik posjetio ambasador Mađarske u BiH

51
PODIJELI

Jučer je NK Čelik Zenica sa velikim zadovoljstvom ugostio njegovu ekselenciju Józsefa Négyesia, ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini koji je u pratnji ekonomskog savjetnika ambasade gđe Dominike Horvat posjetio klub. Povod za ovu posjetu i sastanak je namjera Vlade Mađarske da u sklopu vlastitih aktivnosti promocije sporta i razvoja istog u Mađarskoj ali i Bosni i Hercegovini pronađe adekvatne partnere za svoje projekte i razvoj olimpijskog i sportskog duha. Klub je pogotovo ponosan na činjenicu da su u Čeliku i njegovoj novoj priči prepoznali potencijal za takvu saradnju.

U čast ove posjete gostima je ispred kluba uručena replika plakata utakmice finala Srednjoevropskog kupa 1973. god. protiv mađarske FC Tatabánye kao i monografije NK Čelik Zenica pod nazivom “Čelik zauvijek”.
Nadamo se da će dosadašnje ali i buduće aktivnosti rukovodstva kluba rezultirati dugoročnom saradnjom sa Vladom Mađarske sa posebnim osvrtom na razvoj omladinskog sporta u našem gradu. U ostvarivanju tih ciljeva veliku ulogu će imati saradnja sa Gradom Zenicom od kojeg se očekuje podrška u realizaciji ovog projekta te se svakako nadamo da ćemo istu i izdići na viši nivo na opće zadovoljstvo članova kluba, građana Zenice kao i kompletnog Zeničko-dobojskog kantona.
Gostima ispred Ambasade Mađarske se zahvaljujemo na njihovoj posjeti te se svakako nadamo da će ih klub ugostiti na jednoj od narednih utakmica NK Čelik Zenica kao i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Visoko.co.ba/nkcelik.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.