Lokalne TemeSportNogometaši Bosne dočekuju Bosna Semu

Nogometaši Bosne dočekuju Bosna Semu

Igrači NK „Bosna“ Visoko u subotu igraju veoma važnu utakmicu protiv komšija iz Sarajeva, ekipe „Bosna Seme“. Imperativ pobjede je pred našim momcima, imajući u vidu cilj čitavog Kluba, ali imajući u vidu i trenutno stanje na tabeli. Mi smo razgovarali sa trenerom ekipe Farukom Dedićem:
„Prije svega bih još jednom čestitao momcima na izuzetnoj pobjedi protiv Čapljine, to su bila izuzetno važna 3 boda za nas. Sada je pred nama utakmica sa ekipom „Bosna Seme“, koja je kvalitetna ekipa, jer većina njihovih igrača su fudbalski školovani u ekipama FK Sarajevo i FK Željezničar. Međutim, mi ne krijemo imperativ pobjede i sigurno da preuzmamo ulogu favorita. U ekipi se vidi volja, trud i zalaganje, ako taj pristup budemo imali i na utakmici u subotu, siguran sam da ćemo pobjediti.“
Strijelac pobjedničkog gola u Čapljini, Denis Cana, tvrdi da utakmica neće biti nimalo lahka:
„Ekipa je već po ulasku u autobus, nako pobjede u Čapljini, se okrenula utakmici protiv „Bosna Seme“. Znamo da ova ekipa nije naivna, i da imaju glavu i rep. Mi ćemo kao i u Čapljini pružiti sve od sebe, kako bi napravili još jedna iskorak prema Premijer Ligi. Ovim putem bih pozvao sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion „Luke“ i da nas podrže na putu do pobjede.“
Vrijedi istači da je naša ekipa u dosadašnjem dijelu sezone primila najmanje golova, a svoj osvrt na situaciju je dao i Amir Bekan, golman NK „Bosna“:
„U Čapljini su uvjeti za igru bili izuzetno teški, vjetar nam nije dozvoljavao da razvijemo svoju igru, ali ni to nam nije smetalo te smo uspjeli odnjeti 3 boda sa teškog gostovanja. Znam da smo primili najmanje golova u ligi, što dokazuje da radimo dobar posao u odbrani. Ako budemo na nivou iz Čapljine, trijumf naše ekipe ne bi trebao doći u pitanje.“
Za kraj kratkog razgovora, Faruk Dedić nam je rekao:
„Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu i podrže ove momke, koji će sigurno dati i posljednji atom snage da ostvare još jednu pobjedu. Pozivamo i popularne Demone da nam još jednom pruže podršku i da budu naš 12. Igrač“.
Utakmica NK „Bosna“ Visoko – FK „Bosna Sema“ se igra u subotu, na stadionu „Luke“, sa početkom u 15:00 sati.
NKB Press


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE