Lokalne TemeSportNogometaši Bosne u ponedjeljak počinju pripreme za novu sezonu

Nogometaši Bosne u ponedjeljak počinju pripreme za novu sezonu

U ponedjeljak (26.06.), sa početkom u 17:00, biće obavljena prozivka igrača NK „Bosna“ Visoko.  Prozivku će izvršiti šef stručnog štaba, gosp. Ivo Ištuk sa saradnicima. Prozivci će prisustvovati svi igrači koji su završili prvenstvo i koji su i prošle sezone bili okosnica tima.

Napominjemo da je ekipa pojačana sa tri nova imena, Adnanom Hreljom, Dinom Dizdarevićem i Nihadom Mujićem, koji su nedavno potpisali ugovore sa našom ekipom. Pored pomenutog trojca, na prozivci će se od novih imena pojaviti i nekoliko juniora, koji su tokom ove kratke pauze neumorno trenirali pod palicom gosp. Ištuka. Na prozivci se neće pojaviti Ismar Čomaga, koji je dobio „čiste“ papire, te je slobodan u pronalasku novog kluba, kao i Belmin Čehajić, kojem je UO kluba izašao u susret raskinuvši ugovor, o čemu ste mogli pročitati prethodih dana. Inače, za ponedjeljak je planiran i prvi trening, koji će stručno osoblje iskoristiti za uvid u situaciju sa fizičkom spremom igrača. Planirano je da prvih 7 dana, po početku priprema, bude iskorišteno za uvođenje igrača u trenažni proces, dok je za srijedu planirana i prva kontrolna utakmica, protiv ekipe Mladosti iz Doboj-Kaknja, na stadionu „Luke“ u 18:00 sati. Nakon uvodne sedmice treninga, planirano je da ekipa odradi jače fizičke pripreme, te odigra nekoliko kvalitetnih kontrolnih utakmica, sve u cilju što bolje pripremljenosti za početak prvenstva.

NKB Press


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE