SportKošarkaNorth Carolina osvojila titulu NCAA, sudije upropastile meč

North Carolina osvojila titulu NCAA, sudije upropastile meč

Naime, pedeset sekundi do kraja sudije su pri vodstvu North Caroline 66:65 napravili kardinalnu grešku kada je Kennedy Meeks uhvatio ofanzivni skok poslije promašaja Joela Berryja.

Ipak, pri borbi za loptu u nastavku akcije rukom je bio van linija terena, što sudije nisu vidjele i dosudile su “mrtvu” loptu.

Meeks je i u podbacivanju bio uspješniji, što su košarkaši North Caroline materijalizovali i slavili konačnu pobjedu.

Berry je bio najefikasniji kod pobjednika sa 22 poena, uz šest asistencija, tri skoka i dvije ukradene lopte, dok se u poraženom sastavu najviše istakao Nigel Williams-Gossao sa 15 poena, devet uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE