SportRukometNorveška i Hrvatska večeras za finale SP u rukometu

Norveška i Hrvatska večeras za finale SP u rukometu

Rukometna reprezentacija Francuske sinoć je u prvom polufinalnom meču rutinski savladala Sloveniju sa 31:25, a drugog putnika u veliko finale saznaćemo večeras, kada je na programu okršaj između Hrvatske i Norveške. Selekcija Hrvatske je na putu do polufinala upisala samo jedan poraz. Bolja od ‘Kauboja’ bila je Njemačka, koja je potom eliminisana u osmini finala. Hrvati su u četvrtfinalu napravili veliki podvig savladavši favorizovanu Španiju sa 30:29. Sa druge strane, Norveška je u borbi za polufinale prilično lako savladala Mađarsku (31:28).  U grupnoj fazi bili su bolji od Poljske, Rusije, Japana i Brazila. Jedini poraz doživjeli su u duelu sa domaćinom turnira, reprezentacijom Francuske. Posljednji put ove dvije selekcije sastale su u aprilu prošle godine, kada je Hrvatska slavila sa 27:21 u odlučujućem susretu za plasman na Olimpijske igre. Prethodno su ‘Kauboji’ slavili i u borbi za evropsku bronzu (31:24). Duel Hrvatske i Norveške na programu je večeras od 20.45 časova u AccorHotels Areni.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE