Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Nova blamaža ...

Nova blamaža Općine: Boljševička gadljivost prema investitorima primjenjena i na Preventu, ugroženo novih 500 radnih mjesta

2279
PODIJELI

Boljševička gadljivost aktuelne vlasti na svakog privrednika koji ima malo bolje auto i ko nije odgovarajuće političke boje nastavljena je i kroz nedopustiv odnos Općine prema Preventu, kolektivu koji u Visokom zapošljava najviše radnika.

Naime, jučer (16.6.) u Općini je planiran, i ranije dogovoren sastanak ili preciznije prezentacija projekta od strane Preventa kojoj su trebali prisustvovati predstavnici Mjesnih zajednica, a cilj prezentacije je bio predstavljanje Preventa kao kompanije, tekući projekti i aktuelnosti, a najbitniji dio prezentacije je buduće upošljavanje 500 novih radnika u Visokom, tačnije u postrojenjima šivaone Preventa u Goruši.

Konkretno radi se o najnovijem projektu Preventa sa Ford Focusom za koji Prevent do marta 2018.godine treba da počne da radi posao sa minimalnim trajanjem od 7 godina i na kojem će raditi 500 novih radnika.

Plan je bio i da nakon prezentacije svi predsjednici Mjesnih zajednica i predstavnici Općine posjete pogone Preventa. Međutim … Došlo je do provale. Na planiranoj prezentaciji nije se pojavio NIJEDAN predsjednik Mjesne zajednice !?

Pet predstavnika Preventa su poniženi ovim gestom napustili Općinu u 15:15 sati, dok su dvije gospođe, koje primaju platu s budžeta, vidno uzmenirene posmatrale novonastali blam i pokušavale situaciju učiniti drugačijom nego ona jeste, a nije ništa drugo nego bruka i sramota koja sve češće izlazi na vidjelo i koja pokazuje zainteresiranost i (ne)sposobnost onih kojima ste dali glasove da nasuprot ličnom interesu urade nešto korisno i za Visoko a što oni očito ne znaju ni onda kada sve to za njih uradi i pripremi neko drugi, u ovom slučaju Prevent.

Nećemo da vjerujemo da je razlog propasti jednog ovakvog projekta u kojem Visoko treba da dobije 500 novih radnih mjesta činjenica da se aktuelna vlast sve više bavi nekretninama i ličnom materijalnom dobiti, a sve manje životnim statusom Visočana koji nemaju sreću da rade u Općini i imaju redovnu platu sa pripadajućim doprinosima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.