ZDKSportNova pobjeda košarkašica Čelika

Nova pobjeda košarkašica Čelika

Košarkašice Čelika nastavile su sa serijom pobjeda u Ligi 11 košarkaškog prvenstva BIH.
U dvorani Bilmišće slavile su protiv Mladog Krajišnika sa 78:53.

Prvi period domaće su riješile u svoju korist sa 26:11. Veći dio posla izabranice trenera Slobodana Kecmana obavile su do kraja prvog poluvremena kada su na odmor otišle sa 41:24. Gošće su i trećem periodu nastavile sa agresivnom igrom i ovu četvrtinu imali su plus 14:17.
Posljednja dionica protekla je u dominaciji domaćih košarkašica predvođenih Aldijanom Iriškić i Anidom Čorović za konačnih 78:53.
Kod gošći bolje od ostalih bile su Nikolina Zubac sa 10 i Jovana Milaković sa 14 poena.Kod Čelika Čorović je ubacila 16, Heljić 17 a Iriškić 23 poena.

Ovom pobjedom Čelik je zadržao treću poziciju na tabeli sa omjerom 16 pobjeda i 2 poraza i sa 34 poena.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE