Nova premijera za 66. rođendan BNP-a Zenica

897

Članovi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica svoj 66. rođendan obilježit će svečano i novom premijernom predstavom “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”, autorice Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović.

Sutrašnja premijera predstave donosi na scenu priču o našim tugama, strahovima, čežnjom i prazninama koje ostaju iza ljudi koje smo voljeli.

-Kada sam prvi put pročitala ovaj tekst, preplavile su me emocije koje izbijaju iz njega. Prepoznala sam u njemu slojeve moje duše, djevojčicu koja čezne za pažnjom svog oca, prazninu majke koja više nema svog sina, neizmjernu ljubav djevojke prema bratu i žudnju zrele žene za životom. Ja nisam režirala ovu predstavu, ova predstava je igra i mi smo igrači, ona ništa ne objašnjava, ona se otkriva, ona se čuje, vidi i osjeća – kaže Mirjana Karanović.

Predstava je nastala kao partnerski projekt u saradnji s Kamernim teatrom 55 u Sarajevu, gdje će predstava premijerno biti prikazana  7. marta.

U ovoj duo drami Mirjani Karanović je glumački partner glumac Enes Salković, asistent režije je Emin Hajrić. Sabina Trnka je uradila kostimografiju i scenografiju za predstavu, autor muzike je Draško Adžić, scenski pokret je djelo Sonje Vukičević, a lektorica je Alica Arnaut.