BiHPolitikaNovalić: Federacija ekonomski oživljava

Novalić: Federacija ekonomski oživljava

“Broj zaposlenih se odnosi na realni sektor, dok je broj zaposlenih u administaciji zaustavljen”, dodao je Novalić odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva SDA, čiji je on član.

“Izvoz iz Federacije je porastao za 383 miliona KM, dakle sa 5.870.000 porastao je na 6.250.000”,  rekao je Novalić.

“Porastao je i broj registrovanih privrednih subjekata za 3.605. Sada ih imamo oko 22.000. To je fantastičan rezultat. Broj uposlenika u obrtima je porastao za oko 9.000, i sada imamo oko 48.000 obrta”, rekao je Novalić. Govoreći o općinama koje su ostvarile najveći broj radnih mjesta rekao je da su to Tešanj sa 1.747 novozaposlena, a slijede Mostar, Gračanica, Ilidža, Gradačac, Živinice…

Novalić je novinarima rekao da su pozitivni ekonomskim pokazatelji u Federaciji rezultat reformskog plana SDA kojeg Vlada orovodi, a koji je nešto širi od Reformske agende, piše NAP.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE